Predsjednik AAK-a

Prije dvije godine Skupština Kosova, sa 106 glasova za i jednim uzdržanim, usvojila je tri zakona i promjenila mandat Kosovskih bezbjednosnih snaga u Vojsku Kosova, ali bez promjene imena.

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da je Vojska Kosova u potpunosti spremna da služi u cilju mira i bezbjednosti van granica Kosova.

"Danas, kada obilježavamo drugu godišnjicu usvajanja Zakona o Ministarstvu odbrane, Kosovskim bezbjednosnim snagama i Zakona o službi u KBS, možemo reći da je Vojska Kosova u potpunosti spremna da služi za mir i bezbjednost i van granica naše zemlje“, napisao je Haradinaj na Facebooku.

Takođe, naveo je da je 14. decembar 2018. bio historijski dan za Kosovo, istovremeno naglašavajući da odluka o formiranju vojske uopšte nije bila laka.

"Datum 14. decembar 2018. bio je historijski dan za Kosovo, dok je odluka o formiranju vojske bila jedna od ne lakih odluka, ali najvažnija nakon proglašenja nezavisnosti. Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je glasao, jer to znači da je glasao za mir i sigurnost u regionu. Kosovo, čestitam drugu godišnjicu vojske!“, napisao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online