Predsjednica Skupštine i v.d. predsjednika

Predsednik LDK Isa Mustafa izjavio je da je aktuelna predsjednica Skupštine i v.d. predsjednika Kosova Vjosa Osmani na tim funkcijama zahvaljujući LDK.

"Izborna lista, na svim izborima, pripadala je LDK, sa logotipom te stranke podržana od svih stranačkih struktura, a glasali su članovi i pristalice stranke. Sve pozicije na kojima su ljudi LDK rezultat su politike partije. Prošlogodišnji izbori nisu dobijeni, mi smo izgubili. Prema ovim rezultatima, građani su glasali za Vjosu samo za poslanika“, rekao je Mustafa.

Bivši premijer i lider LDK kaže da su dvije pozicije koje danas zauzima, ona predsjednika Skupštine i vršioca dužnosti predsjednika, rezultat politike stranke i njega samog kao lidera stranke, a ne kao rezultat glasanja.

Kako je rekao u pregovorima sa  Samoopredjeljenjem za koaliciju uslovio je Albina Kurtija da smijeni Glauka Konjufcu sa mjesta predsjednika Skupštine i da na to mjesto postavi Vjosu Osmani.

"U međuvremenu, u procesu pregovora, kao predsjednik LDK, uslovio sam da Samoopredjeljenje nominuje Vjosu Osmani za predsjednika Skupštine, razrješavajući Glauka Konjufcu. Dakle, položaje koje Vjosa zauzima danas obezbjedilo je rukovodstvo LDK...Ja sam kao predsjednik potpisao sporazum. Na osnovu toga danas je i v.d. sa osvojenim glasovima, Glauk Konjufca bi bio predsjednik skupštine i vršilac dužnosti predsjednika“, dodao je dalje lider LDK.

Upitao je Osmani u kom svojstvu zauzima ove dvije funkcije, kao član Demokratskog saveza Kosova ili kao član Pokreta Samoopredjeljenje.

Drugo je pitanje da li je moralno i etički da Osmani nakon raspada koalicije i sporazuma nastavlja da održava stav koji je izveden iz neispravnog sporazuma.

"Klevetaju rukovodstvo LDK, jedina želja je da ostanu na vlasti..." dodao je.