Svi mediji koji su klevetali biće procesuirani

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani je u izjavi za T7 rekla da je ugovor sa Fondacijom William Walker sa Predsjedništvom istekao i da ga neće produžiti, međutim u objavi na Facebooku je navela da ugovor još nije istekao, prenosi Gazeta Express.

Takođe je navela da je Fondacija obavjestila Predsjedništvo da William Walker nije iskoristio ni cent od novca uplaćenog Fondaciji na ime ugovora.

„Istina je da ugovor nije raskinut, već ističe ovog mjeseca“, navela je Osmani u objavi.

„Fondacija je obavjestila predsjedništvo, na zvaničnom sastanku u  Predsjedništvu 17.11.2020, da se ni jedan cent ove uplate ne šalje lično Williamu Walkeru“, navela je Osmani u objavi.

Nakon objavljene vijesti da je Osmani raskinula ugovor sa Fondacijom William Walker uslijedile su različite rekacije, poput člana PDK Betima Gjoshija koji je u Objavi na Facebooku naveo da je Osmani arogantna, neuka i antialbanka.

Osmani je u objavi naglasila da je napadnuta zbog dezinformacija.

„Istina je da ugovor nije raskinut već ističe ovog mjeseca, prema rokovima predviđenim u samom ugovoru. Takođe istina je da nikada nije bilo ugovora lično sa Williamom Walkerom. Postojao je ugovor sa Fondacijom koju je vodio izvršni direktor Hasan Salihu“, istakla je Osmani u objavi.

Dodala je da je putem zvaničnog saopštenju, upućenog Fondaciji 1. decembra, Predsjedništvo izrazilo spremnost da ostane u kontaktu sa Walkerom „da razmotrimo prilike za još čvršću i konkretniju saradnju“, navela je izneđu ostalog Osmani.

Naglasila je da će svim kosovskim prijateljima vrata institucija uvijek biti otvorena, da je Kosovo uvijek spremno da ponudi saradnju i da će se sva angažovanja u saradnji regulisati u skladu sa zakonom.

Poručila je da će svi mediji koji su iznosili kleveti biti procesuirani.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express