Nakon brojnih žalbi

Ministarstvo spoljnih poslova povuklo je konkurs za angažovanje 15 službenika u konzularnim predstavništvima jer se ispostavilo da se među kandidatima nalaze predstavnici AAK Ramusha Haradinaja, kao i njegova supruga Anita, prenosi Koha Ditore.

Kako je Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo, do povlačenja konkursa došlo je iz objektivnih razloga i će biti raspisan novi.

„Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore obavještava sve kandidate koji su se prijavili na konkurs objavljen 15.07.2020. godine za radno mjesto, službenik konzularne misije, da se  poništava konkurs. Sljedeći konkurs biće ponovo raspisan čim se stvore neophodni uslovi“, stoji u saopštenju MSP Kosova.

Supruga bivšeg premijera Haradinaja, Anita, bila je u konkurenciji da postane dio diplomatske službe. Prijavila se i Aida Derguti, bivša poslanica SDP, stranke koja je na posljednjim izborima učestvovala na zajedničkoj listi sa AAK, ali nije uspjela da osvoji nijedno mjesto u Skupštini.

Ministarstvo spoljnih poslova iznelo je i zvaničnu verziju razloga za povlačenje konkursa.

"Do povlačenja konkursa došlo je uslijed brojnih žalbi, koje su kandidati predali MSP. Odgovaranje na svaku žalbu, kako je predviđeno zakonom, dovelo je do toga da ovaj proces traje dugo. Na osnovu ovoga, uz preporuku Odjeljenja za upravljanje javnim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova, konkurs je povučen", navodi se između ostalog u saopštenju.

Izvor: Koha Ditore/KosovoOnline