Posljednja šansa

Udruženje ugostitelja Kosova zatražilo je od Vlade Kosova da im dozvoli rad bez ograničenja tokom novogodišnjih praznika, prenosi Ekonomija Onlajn.

"Molimo Vladu Kosova da nam dozvoli rad! Bliže se praznici. Tražimo da nam se dozvoli duže radno vrijeme kako bi preduzeća mogla da prežive, u ovoj teškoj godini. To nam je posljednja šansa da ove godine ostanemo na nogama“, navedeno je u saopštenju tog udruženja.

Nakon usvajanja zakona o ekonomskom oporavku očekuje se da će se njegovo izvršenje dogoditi sljedeće godine, kažu u tom udruženju i navode da to znači da će sredstva biti prebačena na račune preduzeća, radnika tek naredne godine.

"Zahvaljujemo Vladi, parlamentu i političkim strankama na Kosovu na podršci, ali naša trenutna situacija je veoma ozbiljna. Potrebni ste nam više nego ikad“, istanuto je u saopštenju.

Udruženje je ukazalo da, ukoliko je ideja da se ugostiteljima dozvoli rad samo tri dana za novogodišnje praznike, to nije dovoljno.

"Sa tri cvijeta proljeće neće procvjetati. Ako je ideja da nam dozvolite rad tri novogodišnje noći, onda je to isto kao i da nismo radili. Ako planirate da nam olakšate, molimo vas da to učinite odmah. Nema smisla da taksi radi i izvan vremenskog ograničenja, a dostava ne“, navedeno je u saopštenju Udruženja ugostitelja.