Na posao vraćeno 62 radnika

Na sastanku Vlade Kosova doneta je odluka o ponovnom uspostavljanju Lutrije Kosova, a ministarka finansija Hykmete Bajrami tokom predstavljanja Nacrta zakona, rekla je da odluka ne uključuje ponovno otvaranje kladionica, kazina i drugih vrsta igara na sreću, prenosi Koha.

"Lutrija Kosova ima pravo da organizuje samo dvije vrste igara, digitalnu i trenutnu“, rekla je Bajrami. Dodala je da su 62 radnika koji su ostali bez posla ovim zakonom automatski vraćeni na posao.

Prema njenim riječima Vlada Kosova je akcionar Lutrije Kosova i da je njeno nadzorno tijelo odbor koji ima četvorogodišnji mandat.

Ovaj Nacrt zakona mora proći proceduru u Skupštini.

O Nacionalnom planu za energetsku efikasnost 2019.-2021. biće razgovarano na sljedećem sastanku vlade a zamjenik ministra ekonomije i životne sredine Muharem Nitaj rekao je da je plan obiman dokument koji uključuje sve detalje u skladu sa svim podzakonskim aktima u zemlji.

Na sastanku vlade odlučeno je da se formira javno preduzeće „Eko-priroda“ u Skenderaju.

Nitaj je ovom prilikom rekao da je opština Skenderaj ispunila sve tražene kriterijume u koordinaciji sa relevantnim institucijama.

„Zahtjevam osnivanje javnog preduzeća„ Eko-priroda “u Skenderaju. Komisija ministara je nakon razgovora zaključila da je Skupština opštine ispunila sve kriterijume i preporučuje se formiranje ovog preduzeća”, rekao je on.

Vlada Kosova odobrila je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o prodaji stanova za koje postoji stambeno pravo.

Nitaj je zatražio je da se rok za prodaju tih stanova produži do 2023. godine.

„Postojećim zakonom rok za prijavu za stanovanje istekao je 2015. godine, ova promjena je prošla kroz sve komisije, ali se zbog pada vlade vratila na početak”, rekao je Nitaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore