Napravimo računicu

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da bi Kosovo trebalo da zastane radi potpune reorganizacije kako bi napravilo plan za napredak u dijalogu Kosova i Srbije, prenosi Koha.

"Moramo da napravimo sopstvenu računicu, koja je naša strategija i kako možemo postići uspjeh za Kosovo. U ovoj strategiji mislim da će reorganizacija cjelokupnog kosovskog angažmana u dijalogu značiti pauzu dijaloga na nekoliko dana“, rekao je Haradinaj.

On je dodao da kosovski politički spektar treba da razgovara i postigne jedinstvo o mnogim pitanjima, uključujući i položaj opozicije.

„Trebalo bi da se održe konsultacije sa političkim spektrom ne samo sa vladajućom koalicijom, već i sa opozicionim strankama. A onda stvaranje jasnog plana za napredak. Zainteresovan sam za dijalog Kosova i Srbije, mislim da je to neophodno, vitalno. Zainteresovan sam za postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju unutar postojećih granica, koji je pravno obavezujući. Mislim da je to ostvarivo. Možda u sljedećoj fazi ovo neće biti u cjelini finalizovano, jer će Srbija pokušati da dobije vrijeme do trenutka članstva u Evropi. Srbija cilja EU, Kosovo pored EU cilja NATO“, rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore