Pamflet predrasuda i laži

Predsjednik LDK Isa Mustafa smatra da izvještaj, koji je Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta objavio u subotu, pokazuje inferiornost u odnosu na Sjedinjene Američke Države. On se u postu na Facebooku danas ponovo osvrnuo na ovaj dokument, u kome se između ostalog navodi da je prethodna vlada na čelu sa Kurtijem oborena kampanjom lažnih vijesti američkog diplomate Richarda Grenella.

Mustafa ocjenjuje izvještaj kao pamflet prepun predrasuda i laži, i smatra ga kompleksom inferiornosti u odnosu na SAD.
Predsjednik LDK ističe da izvještaj ne pruža evropskim parlamantarcima ključno objašnjenje iznesenih laži o stranci koju predvodi.

"Dragi prijatelji,

Ispostavlja se da je manipulativni materijal spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta pamflet prepun predrasuda i laži. Da je kompleks njihove inferiornosti u odnosu na SAD.

Ono što ovoj brošuri nedostaje je da evropskim parlamentarcima predstavi laži koje glase:

- LDK i njegov predsjednik Isa Mustafa eksponenti su nasilja, dok je Samoopredjeljenje mirna i demokratska stranka sa evropskim i evroatlantskim orijentacijama;

- Da su se LDK i njegov predsjednik usprotivili ratifikaciji razgraničenja sa Crnom Gorom i dijalogu koji su podržale EU i SAD, a kao rezultat toga Kosovo je ostalo bez liberalizacije viza, dok su golubovi Samoopredjeljenja imali konstruktivnu saradnju s EU i SAD-om;

- Da je LDK organizovao nasilne proteste, ispalio molotovljeve koktele na vladine zgrade, čak i Skupštinu granatama, dok se Samoopredjeljenje usprotivilo takvim akcijama:

- Da su poslanici LDK koje je gurao Isa Mustafa i na koje je uticao Grenell ”2015. i 2016. bacili suzavac u Skupštinu Kosova";

- Da su francuska i njemačka diplomatija napravile demarš protiv ovih nasilnih akcija "LDK"?!

- Isa Mustafa i LDK otpustili su sami Agima Veliua iz vlade Kurtija i uopšte nisu rekli Kurtiju itd...

Nisam nimalo iznenađen što sam pročitao ove dezinformacije.

Hitler je ubio vlastite vojnike da bi okrivio Poljsku i stvorio uslov za okupaciju. Milošević je ubio mlade Srbe da bi okrivili Albance i započeo genocid na Kosovu. Fašistička logika je užasna.

Nacionalnim i međunarodnim lažima nema kraja. Ni ponižavajući napori Samoopredjeljenja i njihovih drugova sa dugim iskustvima i ruskom ljubavlju ne prestaju. Sve to finansiraju evropski poreskii obveznici", naveo je Mustafa.