Apliciranje online

Zamjenik premijera Vlade Kosova Besnik Tahiri rekao je da su izvršene sve neophodne pripreme kako bi se osiguralo da građani imaju pristup svojim računima u Penzionom fondu Kosova (Trust).

"Nakon usvajanja Zakona o ekonomskom oporavku danas u Skupštini Kosova, građani imaju mogućnost da povuku svoja sredstva iz penzijskog fonda", rekao je Tahiri u emisiji "Imazh" na RTK.

Na pitanje, koliko dugo će trajati procedura od stupanja zakona na snagu i kada će građani moći da povuku novac iz Trust-a, Tahiri je odgovorio da se u početku očekuje dekretovanje zakona od v.d. predsednika Vjose Osmani i objavljivanje u službenom listu, a zatim će odmah početi povlačenje sredstava.

"To će se dogoditi ove godine, građani ove godine mogu povući svoja sredstva. Sastao sam se direktorom Trust-a Ardianom Zalijem i oni su izvršili neophodne pripreme za povlačenje sredstava odmah nakon dekretovanja zakona. Građani će imati pristup portalu Trust-a gdje će dostaviti svoje lične podatke, kao što su broj lične karte i bankovni račun, a novac će moći podići u banci", rekao je Tahiri.