Imam informacije...

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je u emisiji "Presing" na T7 da ima informacije da više nije predmet istrage Specijalnog suda, prenosi Gazeta Express.

"Imam informacije da više nisam predmet istrage od Specijalnog suda. Ovo je nešto što sam čuo i znam to", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je najavio i da će se kandidovati za predsjednika Kosova i podsjetio je da je podneo ostavku na mjesto premijera nakon što je dobio poziv od Specijalnog suda.

Istakao je da su ga u sudu, kada je bio saslušan kao osumnjičeni, pitali više o saznanjima nego o djelima.

Ne postoji sporazum na relaciji AAK - Samoopredjeljenje

Haradinaj se osvrnuo i na trenutnu političku situaciju u zemlji i dodao i da trenutno ne postoji sporazum između njegove stranke i Pokreta Samoopredjeljenje.

"Ne postoji bilateralni sporazum AAK-PS", rekao je Haradinaj, odgovarajući na pitanje da li su se te dvije stranke nedavno zbližile.

Dodao je da se nije skoro sreo sa Albinom Kurtijem i istakao da bi on napadao Kurtija da je na vlasti, a da smatra da vlast ne treba da napada opoziciju.

"Više bih napadao Kurtija da je na vlasti. Kad su ljudi na vlasti, ne bi trebalo da napadaju opoziciju", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express