Zanimljiv trenutak

Bivši poslanik, Gani Geci, ispričao je zanimljiv trenutak tokom svoje političke karijere. Rekao je da ga je bivši predsjednik Hashim Thaçi pozvao da se pridruži PDK.

Geci kaže da mu je Thaçi ovu ponudu uputio tokom telefonskog razgovora, te da mu je čak rekao da može da izabere bilo koji broj koji želi na listi poslanika PDK.

„Iako me je PDK zvala, sam Hashim Thaçi mi je rekao da li dolaziš u PDK, ili ti ne dozvoljava Isa Mustafa”, rekao je Geci gostujući u emisiji na Klan Kosova.

„Koji broj želite“, rekao mi je Thaçi.

Dok je Geci odgovorio da bi to prije učinio sa Srbinom Petkovićem nego sa njim.

„Rekao sam mu da bih prije bio sa Petkovićem (prim. red. Slaviša Petković), nego sa vama“, dodao je Geci.

Inače, bivši poslanik, Gani Geci, i ranije je iznosio negativne stavove prema bivšem predsjedniku Kosova, Hashimu Thaçiju.

Geci, prvi je svjedok KST koji je javno potvrdio da je ispitan na tajnoj lokaciji na Kosovu od strane EULEX-a. Odmah nakon saslušanja, novembra mjeseca 2018. godine izjavio je da će biti svjedok za pet ubistava u sudu u Hagu, te da će se „suočiti sa štabom OVK“.

Nakon što je u Hagu ispitan i Hashim Thaçi, Geci je izjavio da je dobio informaciju iz Brisela da mu je život u opasnosti, te da mu je rečeno da bude oprezan.


Izvor: Gazeta Express/KoSSev