Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Bedri Hamza rekao je da bi za glasanje o Nacrtu zakona o ekonomskom oporavku trebalo uzeti u obzir prijedloge koje je ova stranka podnela, prenosi Gazeta Express.

„Ako uzmemo u obzir neke prijedloge koji su racionalni, imaju svrhu i fokusiraju se na ekonomiju i zdravlje građana, spremni smo da sjednemo i razgovaramo. Ako stvari krenu u ovom pravcu mi stojimo iza toga“, rekao je Hamza.

Na pitanje koji su prijedlozi PDK u vezi sa ovim nacrtom zakona, Hamza nije pružio detalje, jer su to, kako kaže, pitanja o kojima se raspravlja u parlamentarnim odborima.

„Bili smo vrlo konstruktivni, dali smo prijedloge na vrijeme, nije bilo političke volje da ih podrže“, dodao je on.

Sličnog mišljenja je i zamjenik predsjednika ove stranke Kujtim Gashi koji poručuje da ako se njihovi prijedlozi ne prihvate, ovaj nacrt zakona neće biti izglasan.

„Sada imamo jasne stavove i koliko dugo, bez promjene zakona, neće imati glas PDK, jer to ne pomaže ekonomiji zemlje, sa promenama i prijedlozima koje imamo, zakon omogućava da ova faza ima pozitivne efekte na ekonomiju“, rekao je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express