Završiti ranije

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je danas da postoji mogućnost da se prvo polugođe tekuće školske godine završi ranije nego što je planirano, prenosi Koha.

Zemaj je rekao da će to biti učinjeno kako bi se ublažila situacija sa sezonskim gripom i pandemijom koronavirusa i dodao da će se o ovome, ali i novim mjerama razgovarati danas.

"Danas ćemo sjedeti popodne i nadgledati napredak školskih aktivnosti, skratiti prvo polugodište i olakšati ovaj dio sezonskim gripom i koronavirusom", rekao je Zemaj dok je nadgledao distribuciju vakcina protiv sezonskog gripa.

On je istakao da će ostati na snazi mjere koje su predviđene za opštine u crvenoj zoni, dok će donošenje drugih mjera zavisiti od situacije i broja novozaraženih.

Zemaj se osvrnuo na slavlje pristalica Samoopredjeljenja u Podujevu, gdje je intervenisala i policija, ističući da su pozivi na slavlja i okupljanje građana u ovom trenutku "nemoralni i neetički".

"Znate da sam juče sa Inspektoratom posetio biračka mjesta u Podujevoj i Sjevernoj Mitrovici. Tamo nije bilo poštovanja antikovid mjera. Čak smo i popodne pozvali da se mjere poštuju, jer nije u pitanju samo pobjeda već i zdravlje. Te slike su bile izazovne za policiju i inspektorat, bile su nemoralne i neetične, ovo je predstavljalo opasnost po javno zdravlje", rekao je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore