25.000 eura

Policija Kosova uhapsila je juče uveče dvije osobe zbog sumnje da su ucjenjivale i prijetile gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju. Da je u pitanju Bahtiri, javili su kosovski mediji, dok Policija Kosova potvđuje hapšenje u saopštenju, kao i identitet uhapšenih, ali bez detalja o identitetu žrtve.

U akciji koja je sprovedena u opštini Lipljan, juče oko pola šest uveče uhapšeni su B.Sh. (1997) iz Lipljana i F.S. (1996) iz Mitrovice.

Osumnjičeni već dva mjeseca prijete Bahtiriju i njegovoj porodici, zbog čega je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici Policiji Kosova prošlog mjeseca naložila da pruži službenu zaštitu Bahtirijevoj porodici.

"Direkcija za istragu teških zločina u Prištini dobila je 15. oktobra informacije u vezi sa osumnjičenima, za koje se sumnja da su posredstvom Facebooka i Messengera primorali žrtvu, muškarca sa Kosova, da im da 25.000 eura ili će objaviti fotografije koje će uticati na njegov imidž i njegove porodice. Takođe su više puta prijetili žrtvi da će mu, ukoliko ne da novac, nanjeti štetu, kao i njegovoj porodici“, navedeno je u saopštenju.

Pojedini mediji javljaju da je prije hapšenja, policija postavila novac koji je pokušao da uzme jedan uhapšenih, dok je drugi muškarac uhapšen u kafiću, gdje je čekao glavnog osumnjičenog.

Zaplenjeni su i telefoni i USB, dok je uhapšenima određeno 48-časovno zadržavanje.