Isprečio se Specijalni sud

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da je svoju kandidaturu za predsjednika Kosova predstavio Hashimu Thaçiju i Kadriju Veseliju, malo prije nego što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njih dvojice, prenosi Gazeta Express.

Haradinaj je istakao da je sa bivšim kosovskim predsjednikom i bivšim liderom Demokratkse partije Kosova (PDK) razgovarao o svojoj kandidaturi za predsjednika.

Prema njegovim riječima, oni su čak bili na kraju zatvaranja tog procesa.

"Njima sam predstavio svoju kandidaturu. Imali smo približavanje stavova u posljednjim trenucima. Zaista je došlo do velikog približavanja. Bili smo blizu dogovora", istakao je Haradinaj.

Takođe je naveo da je imao planiran sastanak sa Veselijem onog dana kada je otputovao u Hag, ali da do tog sastanka nije došlo.

"Na dan kada je Kadri Veseli otputovao, planirali smo još jedan sastanak, ali do njega nije došlo", poručio je Haradinaj.

Bivši kosovski premijer je istakao da čak ni partnerima u vladi nije teško da glasaju za njega kao predsjednika, već je pitanje kako postići dogovor sa PDK.