Poruka EU

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani održala je jučer video sastanak sa šefom kancelarije EU na Kosovu Tomášom Szunyogom, sa kojim je razgovarala o najnovijim političkim zbivanjima, sa posebnim naglaskom na odnose između Kosova i Evropske unije, a tom prilikom je istakla da primjena Briselskih sporazuma zahteva koordinaciju i ujednačavanje stavova čitavog političkog spektra na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

“Da bi se postignuti sporazum u Briselu mogao primeniti i smatrati prihvatljivim, smatram da moramo aktivno raditi na ujednačavanju stavova i zahteva čitavog političkog spektra. Konačni sporazum mora biti u interesu građana Kosova i onaj koji poštuje naš Ustav, teritorijalni integritet i princip državnog jedinstva. Niko nema mandat da pregovara o našem ustavu, koji već uključuje mnoge ustupke“, kazala je Osmani.

U video razgovoru, Osmani je sa Szunyogom razgovarala i o najnovijem sporazumu izmeđ Kosova i EU o obezbjeđivanju makroekonomske stabilnosti i suočavanju sa ekonomskim posljedicama izazvanim pandemijom.

Izvor: Kosovo online/ Ekonomiaonline