Sindikat privatnog sektora

Nezavisni sindikat privatnog sektora na Kosovu saopštio je danas da će članovima Skupštine Kosova historija suditi, kao što je suđeno bivšem rumunskom diktatoru Nikolaju Čaušeskuu, prenosi Koha.

Čaušesku je svrgnut s vlasti 1989. godine nakon nekoliko demonstracija koje su dovele do revolucije. Ubrzo mu je suđeno i osuđen na smrt.

Kako se navodi u saoštenju Sindikata, poslanici "s jedne strane oplakuju radnike, a s druge strane ih ubijaju".

Sindikat je poručio takođe da poslanici neodobravanjem Nacrta zakona o ekonomskom oporavku, uništavaju kosovsku ekonomiju, a posebno radnike u privatnom sektoru.

Kako se ističe, u četvrtak su na sjednici neki poslanici priznali da se "radnici u privatnom sektoru tretiraju kao robovi, što znači da je i sama država priznala da u zaštiti prava radnika nije ulagala, već naprotiv, da je bila ravnopravni akter sa vlasnicima u diskriminaciji radnika".

"Sada su vlasti otvoreno izašle i pokazale svoju aroganciju koju decenijama čine protiv ove potlačene kategorije koja se bori za opstanak. Koliko poslanik dobije mjesečno, mi ne dobijamo godinu dana. Vrlo brzo će doći vrijeme kada će vam historija suditi za vaše postupke, kao što je suđeno i Nikolaju Čaušeskuu", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore