Kurtijeva kritika je skandalozna

Analitičar Ron Gjinovci ponovo je objasnio zašto smatra skandaloznom stav predsjednika Pokreta Samoopredjeljenje Albina Kurtija o optužnici protiv bivšeg rukovodstva OVK, prenosi Reporteri.

Prema njegovim riječima stav Pokreta Samoopredjeljenje je zabrinjavajući, ako uzmemo u obzir da je formiranje suda i funkcionisanje u skladu sa Ustavom Kosova.

"Bio je to skandalozan stav. Dvije nedjelje zaredom sve stranke i političari napadaju Specijalni sud, a on je u skladu sa Ustavom. Ne razumijem kakvo pravo su kosovski političari dali sebi da napadaju treću silu, pravde, razumijem ako bi neko izašao i rekao da ako vidimo da postoji političko uplitanje, mi ćemo da pomažemo jer je važno, u pitanju je rat naroda Kosova, ali da izađu i napadnu institucije kosovske pravde, na način na koji je to učinio Albin Kurti. On ima veću odgovornost jer je to stranka koja je pobjedila na posljednjim izborima”, rekao je Gjinovci za "Euronews Albania".

Suočeni sa odgovorom da Kurti nije glasao za uspostavljanje Specijalnog suda i shodno tome možda ima pravo, Gjinovci je kategorično odgovorio da se zakon mora poštovati sviđalo se to nama ili ne, slažemo se ili ne slažemo.

Izvor: Kosovo onlajn/ Reporteri