Albanski aktivista iz Gračanice Arton Smaili izjavio je da je u ovom mjestu zapaljen transparent na kome je pisalo “Sloboda ima ime”, a koji je postavljen u znak podrške vođama OVK kojima se sudi u Hagu, prenosi Reporteri.

“Paljenje transparenata dogodilo se sinoć nakon izjave gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića, koji je insistirao da se postavljene fotografije uklone”, izjavio je Smaili za Reporteri.

Prema njegovim riječima “Srđan Popović snosi stoprocentnu odgovornost, jer već nekoliko dana poziva na uklanjanje ovih bilborda“.

Reporteri podsjeća da je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao da “bilbord sa amblemom OVK nije namenjen pomirenje već provociranju”, zahtjevao je njegovo hitno uklanjanje i najavio sastanke sa predstavnicima bezbjednosnih institucija.

Policija Kosova potvrdila je za Reporteri štetu na bilbordu. Portparol Agron Borovci rekao je da je policija odmah izašla na lice mjesta i na osnovu prvih informacija sumnja se da je šteta nastala u ranim jutarnjim satima.

"Trenutno je pokrenuta istraga u vezi s okolnostima za ovaj slučaj, radi identifikacije osoba koje su mogle biti umješane", kaže Borovci.