Poslanik LDK

Poslanik LDK Fatmir Rexhepi naglasio je da u teškoj političkoj situaciji u kojoj se nalazi vladajuća koalicija mora da nađe rješenje kako bi stabilnost vlade bila ojačana, prenosi Ekonomija Onlajn.

Rexhepi  je naglasio da bi u teškim okolnostima najbolje za sve bilo da se pronađe zajedničko rješenje, i predložio da bi Pokret Samoopredjeljenje trebalo da razmisli o ulasku u vladu.

"U interesu je zemlje da u ovoj situaciji kroz koju prolazimo,  bar godinu dana nađemo rješenje za poziciju i opoziciju, da imamo vladu stabilnosti“, rekao je on.

Rexhepi smatra da, ukoliko se sa tim prijedlogom slože, i Pokret Samoopredjeljenje treba da bude dio vlade, makar na godinu dana, dok se ne uspostavi politička stabilnost.

"Čak i ako izbori budu održani sutra, i dalje ćemo imati sličnu situaciju koju nijedna stranka ne može da prevaziđe. Bolje je da ako političke stranke žele stabilnost na Kosovu da se okupe, ako ne, onda su izbori jedna od opcija. Ali mislim da nam situacija u kojoj se nalazimo ne daje ovu mogućnost“, rekao je on.

Rexhepi je ukazao da su događaji vezani za suđenja u Specijalnom sudu izazvali novu političku situaciju na Kosovu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online