Priština

Policija je u srijedu navečer kontrolisala 17 sumnjivih lokacija za trgovinu ljudima u Prištini. Tri od ovih lokacija bile su zatvorene, a u ostalim je zatečeno 133 osoba. U policijskom izvještaju se navodi da su izrečene novčane kazne i opomene zbog nedostatka radne dokumentacije.

"Policijski službenici provjerili su 17 (sedamnaest) lokala na različitim lokacijama. Tri od ovih lokala zatvorili su opštinski inspektori, a izrečene su novčane kazne i opomene zbog nedostatka radne dokumentacije", kaže se u saopštenju.

U međuvremenu, pronađeno je i privedeno 133 radnika koji rade u ovim lokalima, od toga 86 žena i 47 muškaraca.

"U ovim lokalima pronađeno je i privedeno 133 (sto trideset tri) radnika, od toga 86 (osamdeset šest) žena i 47 (četrdeset sedam) muškaraca. Državljanstvo ovih radnika je: 70 (sedamdeset) Kosovara, 61 (šezdeset jedan) državljan Albanije, 1 (jedan) Srbije i 1 (jedan) Bugarske.

U kontroliranim lokalima pronađeni su i oduzeti neki zabranjeni predmeti (sprej, metalna šipka) koje je policija zaplijenila", kaže se u obavijesti policije.

"Svi strani državljani, u odsustvu predočenja radne i boravišne dozvole, upućeni su u Direkciju za migracije i strance Policije Kosova", saopštili su iz policije prenosi GazetaBlic.