Raskol unutar LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Haxhi Avdyli izjavio je danas da je lider te stranke Isa Mustafa "srušio LDK i da pokušava da stekne vlast napadom na Vjosu Osmani", prenosi Gazeta Express.

Avdyli je tako reagovao nakon današnjeg intervjua Mustafe, u kome je komentarisao izjave Osmani o nastavku dijaloga sa Srbijom.

"Isa Mustafa, kao potpuno propali političar, koji je pucao u LDK, pokušava da ostane relevantan napadom na Vjosu Osmani svakodnevno zasnovanim na lažima i izjavama Osmani koje niko nije čuo. Ovaj predsjednik u pokušaju rekao je da je Osmani uzalud govorila u vezi sa dijalogom", naveo je Avdyli.

Prema njegovim riječima, Osmani ne traži prekid dijaloga, već ujedinjenje zajedničkog stava Kosova prije odlaska u Brisel.

Bivši kandidat za gradonačelnika Prizrena je dodao i da je za lidera LDK sada važno samo ono što želi Demokratska partija Kosova (PDK).

"Ali, za Isu Mustafu jedino je važno stav koji PDK sada ima. Kaže da Osmani i drugi uzalud razgovaraju na temu dijaloga, jer moramo da gledamo dalje od onoga što PDK želi", ocjenio je Avdyli.

Poručio je da žao u kakvoj je situaciji LDK, s obzirom da Mustafa napada dvije najviše institucije, kako je naveo, samo zato što ih vodi Osmani.

"Žao mi je kad vidim kako je pala institucionalistička stranka LDK, sve dok je vodi neko ko svakodnevno napada dvije glavne institucije, Predsjedništvo i Skupštinu, samo zato što ih ne vode njegovi ljudi. Sve što je imao pred sobom uništavao je samo da bi i sam postao predsjednik i vladajuće koalicije i stranke, a sada sudi i zemlji vođen svojim nekontrolisanim ličnim ambicijama", istakao je Avdyli.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express