Politički stav

Predstavnik Alijanse za novo Kosovo Fatmir Matoshi najavio je da će ova stranka promjeniti pristup prema Hotijevoj vladi, jer kaže da uprkos činjenici da su podržali mnoge zakone i da su prethodne dvije vlade podržane od ove stranke, AKR uopšte nije bila dio svega toga, prenosi Gazeta Express.

"Svijesni smo da to nije imalo dobar efekat na naše biračko tijelo, ali bila je naša volja da podržimo vlade naše zemlje“, ocjenio je Matoshi.

Prema riječima Matoshija ovi ustupci nisu cijenjeni.

"U svim slučajevima, našu podršku nisu cijenili drugi, stoga će se AKR od sada ponašati u skladu sa svojim političkim stavom. Koordinisaćemo i sarađivati sa opozicionim strankama“, poručio je Matoshi.

Na vladajućim strankama je da obezbjede dovoljnu većinu za donošenje zakona u parlamentu. Uključujući Zakon o ekonomskom oporavku i Zakon o budžetskim aproprijacijama za 2021.

Umjesto da televizijske studije angažuju u debatama o temama povezanim sa ličnim interesima lidera i visokih političkih zvaničnika, koalicione stranke bi se trebale usredsrediti na sprovođenje svog vladajućeg programa.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express