Portparol vlade

Portparol vlade Përparim Kryeziu rekao je da vršilac dužnosti premijera Albin Kurti nema namjeru da razriješi ministre iz LDK, istovremeno dodavši da je među njima dobra saradnja, prenosi Gazeta express.

"Dobra je saradnja premijera Albina Kurtija i kabineta ministara. Ministri su nastavili sa radom, premijer nema namjeru da ih smjenjuje", rekao je Kryeziu.

On je najavio da će ministri nastaviti svoj posao. Između ostalog, on je pozvao na borbu protiv koronavirusa, ističući da pandemija nema veze sa politikom.

"Kosovo se suočava sa izazovima koronavirusa, tako da očekujemo puni angažman svih ministara. Sjetimo se da borba protiv virusa nema politički motiv, da se zajedno borimo protiv toga", ocjenio je Kryeziu.

Predsjednik LDK Isa Mustafa tokom dana je napisao da neće povući ministre stranke koju vodi, iako je vlada srušena u srijedu uveče.

Rekao je da je na volji sadašnjeg vršioca dužnosti premijera Albina Kurtija da ih zadrži ili razriješi, kao što je to učinio sinoć sa prvim potpredsjednikom vlade Avdullahom Hotijem.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express