Ministrica administracije i lokalne samouprave

Emilija Redžepi, ministrica administracije i lokalne samouprave, koja dolazi iz bošnjačke zajednice, obratila se poslanicima skupštine, rekavši da žali što se u ovakvoj situaciji pandemije Covid-19 moramo suočiti s prijedlogom o izglasavanju nepovjerenja vladi Albina Kurtija, izvještava Indeksonline.

Rekla je da virus ne zna iz kojih su partija poslanici i ministri, niti iz koje zajednice dolaze, pa se moraju ujediniti rekavši da nije vrijeme za neslaganja.

"Moramo podržati sve one, ljekare, policiju, gradonačelnike koji su u teškom trenutku. Virus ne bira koje ste religije, svi smo u opasnosti. Tražim od vas da se usredsredite i nađete rješenje za ovaj problem", rekla je ministrica Redžepi.

Ministrica Redžepi dalje je kazala da nas u ovakvoj situaciji govor mržnje jedni prema drugima ne vodi nikuda.

“Žao mi je danas u ovim veoma teškim vremenima sa kojima se svi suočavamo. Recite mi molim vas kuda nas sve ovo vodi, kako razmišljamo da idemo naprijed, sa ovim govorima mržnje", rekla je.

Prema njenim riječima, u ovom periodu pokušala je opravdati povjerenje koje joj je dodijeljeno kao ministrici, kao i da je radila posao u kojem je nailazila i na poteškoće.

/IndeksOnline/