Napreduje dogovor sa LDK

Zamjenik predjsednika pokreta "Samoopredjeljenje" Glauk Konjufca kaže da će pregovori o stvaranju nove vlade biti završeni u roku od 10 do 14 dana.

Predstavnici tog pokreta i Demokratskog saveza Kosova održali su svoj peti sastanak radnih grupa, nakon čega je rečeno da su dvije strane postigle gotovo stopostotni dogovor o temama vezanim za obrazovanje i zdravstvo, prenose mediji.
Zamjenik predsjednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca je tom prilikom rekao da je sastanak rezultirao većom usklađenošću u poređenju sa svim prethodnim sastancima.
Prethodno predstavnici dvije stranke razgovarali su o više oblasti.
Zvaničnik LDK-a Avdullah Hoti, izjavio je da su suvereni fond i energetska politika, predizborna obećanja "Samoopredjeljenja", oblasti o kojima se još uvijek raspravlja između radnih grupa.
Predstavnici obe strane rekli su da su se u velikoj mjeri složili u oblastima bezbjednosti i vladavine zakona.
"O ekonomskom programu tek treba da se dogovorimo", naveo je Avdullah Hoti i dodao da saglasnost postoji o politici zapošljavanja, slobodnoj konkurenciji, infrastrukturnim projektima i ekološkim pitanjima.
Takođe je rekao da su se dogovorili o strukturi nove vlade, ali da radne grupe nisu razgovarale o formuli za podjelu ministarskih mjesta, jer to zavisi od lidera dveju stranaka.