Emilija Redzepi, predsjednica Nove demokratske stranke (NDS).

KSU: Koje djelove bi ste istakli iz vašeg političkog programa.

Emilija Redžepi: Zaustavljanje iseljavanja našeg stanovništva, zapošljavanje ljudi.

KSU: Pozivte na promjene, šta ćete promjeniti ako dobijete većinu glasova na ovim izborima od vaših konkurenata iz bošnjačkog korpusa?

Emilija Redžepi: Podizanje rejtinga naše zajednice na lokalnom nivou, štititi pravo i interese naše zajednice na način koja ona zaslužuje samo na ravnopravnoj osnovi sa ostalim zajednicama koje žive u Prizrenskom regionu. Zahtjevati od opštine da više ulaže na prostorima Župe i Podgore, hitno zaustaviti uzurpaciju zemljišta na Prevalcu i Grnčaru, boriti se za besplatan prevoz učenika iz Župe i Podgore do centralnih škola u Prizrenu,obezbjediti našoj omladini u Prizrenu prostorije koje će služiti za podizanje kulturno-edukativnih aktivnosti.
Prioritet je uspostavljanje čvrstih kontakata sa institucijama Bosne i Hercegovine kao i Sandžaka radi čvrstine našeg identiteta i bosanskog jezika.

KSU: Imate li rješenje za ključne probleme zajedice.

Emilija Redžepi: Da imamo rješenje ali o načinu rješavanja tih problema govorićemo poslije izbora, bitno je za naše građane da znaju da nam je zaposlenost stanovništva osnova od koje ćemo krenuti.

KSU: Kako vidite vašu konkurenciju, pribojavate li se raznih političkih “podmetanja“?

Emilija Redžepi: Naša konkurencija je koalicija VAKAT i mi se njih ne plašimo, mada ne biraju sredstva kako bi došli do svog cilja. Prijete ljudima, šalju razne inspekcije našim članovima i simpatizerima, potplaćuju ljude, vređaju individue, vređaju ime naše partije. Plasimo se samo krađe na prebrojavanju glasačkih listića s obzirom da je u Centralnoj Izbornoj Komisiji Bajram Ljatifi. Želimo samo fer igru a ko će pobjediti neka naš narod odluči.

KSU: Ko će glasati za vas?

Emilija Redžepi: Za nas će glasati svako ko misli da našoj zajednici trebaju političke promjene, svako ko misli na budućnost naše omladine, na ponos i dostojanstvo koje naš narod ima.

KSU: Vaša izboran poruka?

Emilija Redžepi: Ukoliko ne želite da budete građani drugog reda pružite nam šansu i glasajte za nas, glasajte za svoju budućnost jer mi možemo, hoćemo i MORAMO bolje.

Katedra Slobodnog Uma