Lični stav

Voleo bih da Kina ne napadne Tajvan: Kosovo je u opasnosti od Srbije koja je, u stvari, samo sredstvo za destabilizaciju, po nalogu Rusije i Vladimira Putina!

To nisu znale ni najmoćnije obavještajne i kontraobavještajne službe, ali su nakon analize premijer Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani to objavili. Poput pape Franje koji se “urbi et orbi” obraća vjernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, tako je i premijer Kurti koristio italijanski medij, sada i engleski, da putem intervjua obavjesti međunarodnu zajednicu da rat na Kosovu samo što nije počelo i da je odgovornost za to na Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije i Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije.

On je ovo shvatio veoma ozbiljno, ozbiljnije od samog rata u Ukrajini. Nikada i nikada Kosovo nije bilo spremnije, vojno i politički, za rat nego što je sada. Imamo premijera koji nadgleda vojne operacije sa “otvorenog balkona” i štandova za jelo. Iako nema vojno iskustvo, ima veliko političko iskustvo i nevjerovatan je poznavalac ratnih doktrina.

Sun Cu, Monteskje, Makijaveli, general Đap i drugi vojni stratezi koje svijet prihvata kao izuzetne autoritete u ovoj oblasti, gotovo su amateri u poređenju sa našim premijerom. Zatim, predsjednica Vjosa Osmani ima dugogodišnje borbeno iskustvo. Od početka se borila svim dozvoljenim sredstvima a nikako ne dozvoljavala glavnim rukovodiocima OVK koji, iako su taoci u rasističkom sudu u Hagu, i dalje su na udaru vrhovnog komandanta, sve do trenutka kada neće predstavljati opasnost za ove nasljednike slobode koji to nikako nisu zaslužili.

Njena zamenica, Donika Gërvalla-Schwarz ima još duže iskustvo u borbi protiv bivših političkih zatvorenika Adema Demaçija i OVK. Naime, ona je javno izjavila da će, ako to bude tražila, poslati spise Haškom sudu, ako ih do sada nije dostavila. Ne u njihovu odbranu, naravno.

Kada bi ovo troje mrzelo Srbiju i Rusiju u poređenju sa mržnjom koju imaju prema vođama OVK, bez obzira da li su zatvoreni ili "slobodni“, ni Srbija ni Rusija ne bi započele rat protiv Kosova.

Oni koji trube da će biti rata sa Srbijom i Rusijom, imaju zeca u stomaku i danas i prije 500 godina ne bi se borili ni za šta, osim za fotelje vlasti. Ako pogledamo, možda čak i površno, imenovanja u raznim odborima, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, na ministarskim pozicijama i na nižim nivoima vlasti, onda lako nalazimo da nijedna prethodna vlada nema toliki broj bivših saradnika Jugoslavije, Srbije, Udbe i drugih službi, koliko ima aktuelna vlast.

Potpuno su kastrirani od patriotizma, čak i deklarativnog. Zapravo, da bismo dokazali ovo što ste rekli, imamo mnogo činjenica i smena koje su se u posljednje vrijeme dešavale upravo onima koji zaslužuju slobodu, koji je trenutno koriste za održavanje vlasti nakon što su ga unapred preuzeli, pokazujući čak i patološku egzaltaciju.

Imamo slučaj da je biološki nasljednik bivšeg jugoslovenskog i srpskog saradnika bezbjednosti izabran u veoma važan odbor, dok je bivši politički zatvorenik, žrtva nasilja tog saradnika, eliminisan. Slikajte mozaik zapošljavanja u osjetljivim zemljama, u osjetljivim institucijama, i vidjećete da su djeca špijuna postavljena za ambasadore, članove odbora, portparole, političke savjetnike, dok su djeca bivših političkih zatvorenika i bivših vojnika OVK, rade sporedne poslove, rade u kafeterijama ili traže načine da odu na druga mjesta.

Ili, ako se slučajno neko od njih nađe na nekom važnom mjestu a aktuelna vlast njihove roditelje smatra neprijateljima, bacaju kamenje na njih dok ne budu otpušteni. Ova osveta i linč nije postojao ni u jednom režimu. U sadašnjoj vlasti ima toliko mrzitelja OVK, političkih zatvorenika, zatvorenika koji su taoci rasističkog suda u Hagu, ratnih veterana OVK da bi im pozavideli čak i Šešelj i četnici Voje Pećanca.

Bar prema izjavama za javnost koje su dali i daju. Nikome od njih nije falila ni dlaka s glave zbog ovih izjava, a kamoli da budu pozvani na odgovornost. U stvari, to su ljubimci premijera i predsjednika. Što su kvislinški prethodnici ovih vladinih kadrova više radili protiv Kosova, Albanije i nacionalni interesa, to su više rangirani i imaju veću stabilnost u održavanju pozicije koju imaju njihovi potomci!

Kada sam ranije univerzalno podržavao Albina Kurtija i kada su me univerzalno linčovali internacionalci i ovi politički i nevladini kvislinzi koji se smrzavaju pod povjetarcem i punom brigom Kurtija, nisam ni sanjao da će doći vrijeme kada će Kurti biti tako transformisan u negativnom smislu, bez sumnje.

Albina Kurtija je napravio Adem Demaçi. Čuli ste da je to pominjao jedino kada se vraćao sa groblja, o čemu nikada nije ni razmišljao! Siguran sam, a vrijeme mi je pokazalo da svi koji su se podržavali Demaçija, u najgorem trenutku dobijaju račune koje nisu mogli da otplate. Nisu to bili zakoni pravde ili zemaljske osvete, već nalozi božanske pravde! Ko bude živ, poslušaće, naravno!

Svi mi koji smo vjerovali da su Kosovu potrebne promjene bili smo u pravu. Međutim, ni u jednom trenutku nismo vjerovali i ne želimo da vjerujemo da je ova promjena ona koju smo čekali. Nismo vjerovali da omladina, umjesto da rastopi umove i pobjedi na Kosovu, daje sve od sebe da pobjegne sa Kosova. Nismo vjerovali da i dalje treba da crvenimo, da se stidimo i osjećamo krivicu pred djecom kvislinga srpske policije, Udbe, tužilaštva i pravosuđa, koji danas zauzimaju važne funkcije u institucijama, iako smo i danas snose posljedice svog mučenja.

Kako bi izgledao sljedeći rat: Prije svega, siguran sam da rata neće biti jer nema ko da vodi. Oni koji pričaju o ratu su jasni da sve dok se na Kosovu nosi jedinstvena NATO uniforma, Srbija neće napasti, zato trube o ratu. Zapravo, ovim "Albancima“, bez kljunova i kandži, bolje bi poslužila trubačka muzika „Il Silenzio“, Nina Rosija, koja služi kao uspavanka za uspavljivanje vojnika! Čak i u najekstremnijem slučaju kada bi međunarodna zajednica odlučila da se povuče sa Kosova, što znači da bi Srbija dobila odrešene ruke da djeluje, rat bi vodili oni koji su vodili posljednji rat slavne OVK, njihovi potomci kao i potomci bivših političkih zatvorenika.

Oni su žrtvovani od prvog dana nacionalnog otpora, do vremena kada je izvojevana djelimična sloboda. Jedan broj rodoljuba Glavnog štaba Virtuelne vojske aktuelne vlasti borio bi se iz Norveške, Njemačke, Engleske, Švicarske, Italije i Grčke, dok bi se popriličan broj, kao nastavak porodične tradicije, borio iz Srbije.

Ove kombinacije mogu da se prave tek nakon što se rat u Ukrajini završi i nakon što Rusija i Putin dobiju zasluženu kaznu od premijera Kurtija i Vjose Osmani, putujućeg predsjednika, poput usnule Holanđanke!

Iskreno želim da Kina ne napadne Tajvan jer bi to rezultiralo dodatnim angažmanom za Albina Kurtija i Vjosu Osmani, oni će biti prinuđeni da se mobilišu u odbranu Tajvana i u ratu protiv Kine.

Ovo je mali posao, borili bi se protiv milijardu i 500 miliona Kineza. Zanemarljiva posvećenost!

Piše: Bexhet Bajgora
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online