IZ MOG UGLA

Sve što se dešavalo protekle dvije nedjelje ličilo je na seoski vašar na kojem pehlivani idu okolo i uz viku i galamu pokazuju mišiće i prete jedan drugom, a poslije bude – cirkus!

Tresla se gora, rodio se miš!

Gdje smo bili? Nigdje!

Šta smo radili? Ništa!

Ali važno je da smo pobjedili!

Ovako nekako obratili su se Vučić i Kurti svojim biračima poslije deblokade Jarinja.

Ali, trebalo je da javnosti objasne još ponešto…

Vučić je, recimo, ostao dužan odgovor na ovo pitanje: Ako je „Kosovo srce Srbije“, zašto je dizao avione, helikoptere i slao tenkove na dio svoje države? I zašto je nagovorio Srbe da sami sebe zatvore, jer su blokirali Jarinje i Brnjak koje Albanci ionako ne koriste?!

Kurti bi trebalo da nam kaže: Ako u teritoriju nezavisnog Kosova spada i dio sjeverno od Mitrovice i Ibra, zašto je na stanovnike države čiji je premijer slao specijalne snage?

Naravno, uzalud ćemo čekati njihova objašnjenja.

Jer sve što se dešavalo protekle dvije nedjelje ličilo je na seoski vašar na kojem pehlivani idu okolo i uz viku i galamu pokazuju mišiće i prete jedan drugom, a poslije bude – cirkus!

Naš narod ima odličnu izreku za to: tresla se gora, rodio se miš!

I, zamislite, u ovu situaciju se uključili i neki mravi, albanski političari iz Preševske Doline. Pokušali su da se naprave važni, davali su izjave i komentare o visokoj politici i govorili kako bi oni uredili odnose između dvije države, iako do sada nisu pokazali sposobnost da urede ni svoje dvorište, odnosno ono za šta su u Bujanovcu zaduženi.

Alo, bre, ko vas pita ili uopšte sluša za nešto!

Samo, nije ova glupost smiješna!

Srbija i Kosovo su se svojim ponašanjem u ovom slučaju, kad su međusobni odnosi u pitanju, vratili tamo gdje su i bili prije deset godina, i tako se stalno vrtimo u krug.

A vrijeme prolazi, djeca rastu i ljude stare. Ide život…

Piše: Nedžat Behluli
Izvor: Bujanovačke.co.rs