Moralni principi

Oni komunisti - internacionalisti, koji su jučer vikali kao ludi "Čuvaj Palestinu", danas nas isti (ili slični, populisti i mobokrati) pokušavaju uvjeriti u kolonizaciju palestinske zemlje od strane Izraela i navodnu grešku što će Kosovo u Jerusalimu, biti predstavljeno kao suverena država!?

Vašingtonski sporazum (septembar 2020.) je krunisan proslavom u Prištini, 1. februara 2021. godine.
Oni "humanisti" iz Brisela evo već 22 godine nakon oslobođenja, ostavili su Kosovo u geto, da bi razveselili zabrinutu Srbiju, što danas, Prištini bacaju Jeruzalem kao krivicu, i sami su svjesni jednog od "izvornih grijeha" - protjerivanja Isusa Nazareta i njegovo raspeće u "Svetoj zemlji" Izraela.
Oni koji nam govore o „moralnom principu“ da trebamo stati na stranu Palestinaca, mi kosovski Albanci, kako u biblijskom, tako i geopolitičkom sukobu i potpuno nebitnim za nas, našu zapadnu orijentaciju i glavni interes kosovske države, zato što oni žele orijent!?
Šta Kosovo duguje Palestincima, koje je fašistička Srbija vjekovima silovala?
Antikosovske aktivnosti Palestinaca datiraju još iz doba Titove jugoslavenske države, ali kulminirale su kada je lider Palestinske oslobodilačke organizacije, Yaser Arafat, pozvao Balkanskog kasapina, ideologa srpskog fašizma, Slobodana Miloševića, da provede Božić u Betlehemu, u decembru 1999. godine, kada su Albanci kotrljali lobanje kroz masovne grobnice kako bi pronašli svoje voljene masakrirane, spaljene i bačene u krečnjačke jame!
I, 2015. godine, Palestinska uprava glasala je protiv Kosova da postane članica UNESCO-a, i bila jedna među tri države koje su glasale protiv nove države.
Svi Albanci koji sumnjaju da Arafat nije mogao učiniti takvo djelo, da pozove ratnog zločinca (i to s međunarodnom optužnicom ICTJ-a u Hagu), koji je bio vjerodostojan izvor.
Prestižni New York Times od 5. decembra 1999. godine, u jednom dužem članku je napisao: „Pozvani su svi pravoslavni hrišćanski vjerski lideri i politički vođe njihovih zemalja, uključujući predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića. Većina, uključujući i ruskog predsjednika Borisa N. Jeljcina; očekuje se da će učestvovati; Pravoslavni patrijarh Rusije planira da samostalno povede sa sobom još 1.200 Rusa. (U Betlehemu; napomena: HM)”
Za više pogledajte link! 
Još 15. maja 2018., kada je na Kosovo vršen srpski diplomatski pritisak uz udijela nekih evropskih vlada, da prihvati „podijelu“ svoje ustavne teritorije, da Srbiji daju dio, ambasador Palestinske uprave u Beogradu Mohamed Nabhan izjavio je pred očima svijeta da "Srbi i Palestinci imaju sličnu istoriju" aludirajući na Kosovo, koje je Nabhan opisao kao "srpsku zemlju"!?
"Kosovo je dio Srbije," rekao je.
I o kakvom moralu  danas govore neki ljudi u Prištini, a neki u Briselu! ???
Pažljivi albanski čitalac mora znati istinu.
Izraelsko priznanje najveći je čin za Kosovo od mišljenja ICJ-a (Međunarodnog suda pravde).
Države višestruko jače i sa stotinama godina postojanja u demokratiji, prije svakog "moralnog principa" odluče slijediti svoj državni interes, zato optuživati Kosovo da još uvijek izaziva "vojnim rješenjem" iz Srbije, dok ga EU drži izoliranim, je vrhunac licemjerja "onih koji kore"!
Ambasada Republike Kosovo u Jerusalimu priča je o jednog novoj geopolitici, koju prati i predsjednik Joe Biden, kojom se Kosovo vraća na svjetsku scenu, kao strateški i produktivni saveznik mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
U ovoj novoj geopolitici, Kosovo dokazuje predanost svojim strateškim saveznicima, dok službeni Beograd gubi još jedan sažeti argument srpskog nacionalizma, da je "Kosovo srpski Jerusalim", jer je Kosovo sada suverena država upravo u srcu biblijskog Jeruzalema.
Albanci su siromašni, ali imaju neizmjerno bogatstvo, drže riječ datu svom prijatelju.
Zahvalnost jevrejskim prijateljima koji ni nakon 75 godina nisu zaboravili ni komad hljeba ni sklonište, pružaju ruku Albancima i Kosovu, kao dijelu nove globalne arhitekture, koju predvodi Amerika.
P.S.
‘Shalom’ na hebrejskom su riječi građene na ‘korijenima’, obično od tri suglasnika... Tako od korijena sh-lm dolaze riječi shalom ("mir, blagostanje"), hishtalem ("vrijedi"), shulam ("plaćeno"), meshulam ("plaćeno unaprijed"), mušlam ("savršeno" ) i shalem ("cjelina").