Poslanik LDK

Poslanik Demokratske partije Kosova i bivši ministar Besian Mustafa rekao je da najnoviji izvještaj Svjetske banke potvrđuje ono što oseća svaki građanin i svaka porodica u posljednjih godinu i po dana, od kada je Albin Kurti na vlasti.

"Izvještaj jasno naglašava ekonomske slabosti ove Vlade i slabu strategiju borbe protiv ekonomske, energetske i inflatorne krize“, naveo je Mustafa na Facebooku.

On je rekao da se očekuje da će ekonomski rast ove godine drastično da padne na samo 3,1 dolar u nedostatku kapitalnih investicija, posebno od strane Vlade koja iznenađujuće drži 800 miliona eura u banci, a da to ne ulaže.

"Čak je i socijalni paket koji je Vlada mnogo promovisala, prema ocjeni Svjetske banke, ocjenjen kao loše strukturiran i sa vrlo malim uticajem, posebno na najsiromašnije porodice”, rekao je Mustafa.

Dodaje da će Inflacija, koja je dostigla preko 20 odsto u avgustu u hrani i transportu, i mnogo puta više u energetici, duboko oštetiti budžet kosovskih porodica.

"Iako kriza potiče iz perioda tokom i nakon pandemije Kovid-19 i rata u Ukrajini, nemogućnost suočavanja sa ekonomskim izazovima na Kosovu je ono što nažalost teško pada građanima i njihovim porodicama”, kaže Mustafa.

Mustafa zahtjeva da Vlada Kosova hitno nađe rješenje.

Izvor: Kosovo Online