Hrvatski Telekom planira sudjelovati u kupnji kosovske telekomunikacijske kompanije. Iz Zagreba je saopćeno da nisu zabrinuti zbog stava Telekoma Srbije o vlasničkom udjelu u kosovskoj kompaniji.

"U ovom trenutku ne možemo razgovarati o zakonskim rizicima , no uspijemo li u namjeri planiramo investirati u infrastrukturu i razvoj kompanije“ rekao je predsjednik Uprave Telekoma Hrvatska Ivica Mudrinić.

Iduće sedmice trebao bi biti objavljen ishod prodaje 75 posto Pošte i Telekomunikacija Kosova.

Prodaje bi se mogla zakomplicirati jer Telekom Srbije smatra da ima pravo na većinu imovine kosovskih telekomunikacija „koje su im bespravno oduzete“ 1999., nakon vojne interevencije NATO saveza.

Telekom Srbije jučer je pozvao sve potencijalne kupce da odustanu od ponude ili će se sučiti sa sudskim sporovima, kako u svojim državama, tako i pred evropskim sudovima. Iz Beograda je saopćeno da će Telekom Srbije iskorititi sva legalna prava kako bi zaštitio svoju imovinu na Kosovu, uključujući i djelovanje kroz Medjunarodnu telekomunikacijsku uniju koje je član. Kosovo još uvijek nije u članstvu ove medjunarodne organizacije.