Air Berlin, aviokompania druga po veličini u Njemačkoj, nakon Lufthanse, danas je potpisala ugovor sa Kosova Airlines za 10 letova sedmično, ili hiljade letova godišnje na relaciji Priština – Zurich - Priština.

Prema Remzi Ejupiu, kompanija će uskoro započeti s letovima i na drugim mogućim relacijama, Njemačka, Austrija, Amerika, itd..

Ugovor između vlasnika Air Berlin, Joachima Unolda i vlasnika Kosova Airlines potpisan je na terminalu Međunarodnog aerodroma u Prištini.

Vlasnik Air Berlina, druge po veličini avio-kompanije u Njemačkoj, Joachim Unold, rekao je da je sretan da je uspostavljena linija za Prištinu.

"Air Berlin danas pokreće liniju Zurich-Priština, 10 puta sedmično. Građani Kosova će preko naše kompanije imati bolje cijene i najbolje veze za sve ostale države u koje putuje pa čak i za Ameriku", rekao je Unold.

Dok je vlasnik Kosova Airlines, Remzi Ejupi rekao da će linija s Zürichom biti samo početak rada ove kompanije, dok će ubuduće kompanija započeti s letovima iz Prištine i u mnogim drugim zemljama.

"Air Berlin je druga najmoćnija kompanija u Njemačkoj, koja raspolaže flotom od više od 150 najmodernijih aviona. Ova kompanija je također "low cost" kompanija, koja nudi najniže cijene građanima u odnosu na druge kompanije. Naš cilj je da sa ovom kompanijom imamo linije ka svim zemljama  gdje naši zemljaci žive", rekao je Ejupi.

Telegrafi