Predsjednik Velike skupštine Turske, Koksal Toptan, koji je u trodnevnoj posjeti na Kosovu, izrazio je zadovoljstvo što je prvi predsjednik Parlamenta koji je posjetio nezavisno Kosovo.

Toptan je sa svojom delegacijom posjetio fabriku brašna u Kosovu Polju, gdje je dočekan od strane svojih domaćina, i još jednom je izrazio zadovoljstvo što je na Kosovu, i zahvalio na  toplom prijemu.

"Ova investicija od strane turskog biznismena Ibrahima Aksoja nas sve čini sretnim. Ovo je znak da će turske investicije na Kosovo biti još veće, što će se pozitivno odraziti na produbljivanje suradnje između Turske i Kosova" rekao je Toptan.

Toptan je izrazio uverenje da poslovi na Kosovu idu dobrim putem, i da je interes Turske za Kosovo isti kako prije tako i nakon osamostaljenja, čemu svjedoči i priznavanje neovisne države Kosovo.

"Balkan je područje historijskih veza među narodima, što je razlog više za produbljivanje suradnje. I ovo preduzeće, gdje smo danas, pokazuje kakvu važnost država Turska daje suradnju i razvoju Kosova", naglasio je Toptan.

Koksal Toptan posjetio je i Kosovsko-tursku privrednu komoru.