Made in Albania!

Pet doktora i sestara hitne službe u Korči bili su napadnuti od strane grupe pijanih osoba kada su isti stigli u hitnu službu radi primanja medicinske pomoći, prenosi portal "Indeksoniline".

Prema podacima, 4 osobe u pijanom stanju su nakon veselja, negdje oko 04.30 časova ujutru otišle u hitnu službu i nakon što su ušli u prostorije napali su radnike u bijelim mantiilima terorišući i same pacijente.

Dežurni ljekar, Petrika Jordan je u detalje ispričao cijelu situaciju napomenuvši da napad na radnike u bijelim mantilima je fenomen koji se mora zaustaviti jer su oni često izloženi ovom riziku.

"Danas, za vrijeme službe, u 04:30 ujutru, došli su ovdje, jedan od njih me je psovao, počeo je da tuće sestre i da viče 'ubiću svakog s bijelim mantilom koji mi izađe ispred'. Terorisao je i pacijente. Policija je došla nakon petnaestak minuta", rekao je Jordan.

Potresena od ovog događaja je bila i jedna od rođaka pacijenta koji se nalazio na licu mjesta, koja je čula kreštanja i galamu pijanih ljudi koji su stigli sa svadbe, koji su napadali doktore, dok je sanitarno osoblje moralo da trči po bolesničkim sobama.

"Ove osobe su izvršile verbalno nasilje prema bolesnicima i osoblju medicinskog centra i izražavam nezadovoljstvo povodom ovog slučaja", osudio je jedan radnik hitne službe ovo nasilničko ponašanje pijanaca.

Policija je na mjesto događaja stigla nakon petnaestak minusta i počela je da vrši uviđaj i uzima izjave povodom događaja.