Nakon hapšenja Žarka Veselinovića i još jednog radnika

Dva pripadnika policije EULEX ranjena su danas na sjeveru Kosova kada ih je grupa demonstranata gađala kamenicama, "u očiglednom odgovoru na hapšenje" Žarka Veselinovića i još jedne osobe u mjestu Rudare, saopštio je EULEX.

Demonstranti su zaustavili vozilo EULEX-a tokom redovne patrole u Zvečanu, a kada su policajci pokušali da razgovaraju s njima, počeli su da bacaju kamenice.
 
U saopštenju se navodi da su dva policajca EULEX-a ranjena i da je njihovo vozilo u velikoj mjeri oštećeno. Jedan od policajaca je, kako se dodaje, u samoodbrani ispalio u vazduh hitac upozorenja.
 
Osuđujući nasilje, EULEX je pozvao ljude da ostanu mirni i da puste da vladavina zakona ide svojim tokom. EULEX je saopštio da su danas popodne dvije osobe uhapšene tokom akcije koja je dio krivične istrage. Policajci su htjeli da pretraže vozilo za koje su sumnjali da je povezano s pokušajem višestrukog ubistva u Mitrovici prošle godine.

Srbi sa sjevera Kosova blokirali su danas sa dva kamiona putni pravac južna Mitrovica-Leposavić u mjestu Rudare, gdje su pripadnici policije EULEX-a nešto ranije uhapsili Žarka Veselinovića i još jednog radnika lokalne benzinske pumpe. Veći broj Srba okupio se kod krsta u mjestu Rudare, nakon što su se poslije hapšenja oglasile sirene za vazdušnu uzbunu.