Oružje sakriveno iza zadnjih tablica!!!

Dramatični pokušaj ubistva muškarca mecima ispaljenim iz mitraljeza sakrivenog iza zadnjih tablica parkiranog "Volkswagen Cross Polo" osujećen je zahvaljujući žrtvinom "Mercedesu" otpornom na metke.

U akciji, koja podseća na scenu iz filmova o Jamesu Bondu, vozilo u kome je oružje bilo sakriveno eksplodiralo je poslije otvaranja vatre na Radovana Krejcira, češkog bjengunca koji živi u Johanesburgu.

Prema saopštenju južnoafričke policije, nije isključeno da je riječ o pokušaju ubistva čovjeka koji se dovodi u vezu sa južnoafričkog mafijom.
 
Na Krejcirovom blindiranom "Mercedesu" ostali su tragovi udara metaka, ali meta napada nije povređena. Kako prenosi "Dayli mail", on se nije naročito potresao zbog onoga što se dogodilo:

"Cio moj život podsjeća na filmove o Jamesu Bondu", rekao je on za južnoafrički list "Eyewitness News".

"Moj život je naprosto takav", rekao je Krejcer.
 
Ovo je jedna od najčudnijih epizoda u dugoj historiji johanezburškog podzemlja, u kome se obračuni zbog droge i drugih vrsta plena često smrtonosno završavaju.
 
Prepravljeno parkirano vozilo ispred Krejcirove zalagonice zlata i dijamanata budi sjećanje na "Zlatni prst", film u kome čuveni agent 007 vozi "Aston martin" naoružan puškama sakrivenim iza prednjih žmigavaca.
 
Na snimcima ukradenog "Volkswagen Cross Polo" može se vidjeti desetak puščanih cijevi, od kojih su se neke istopile ili iskrivile u eksploziji koja je uslijedila poslije pucnjave.


 
Oko deset metaka pogodilo je Krejcirov prozor, ali je on u tom trenutku bio izvan vozila i razgovarao telefonom. Krejcir, koji je prošle godine u Češkoj osuđen na 11 godina zatvora zbog izbjegavanja poreza, izjavio je za medije da mu se u prvom trenutku učinilo da čuje vatromet.
 
Prema riječima policijskog savjetnika Rorya Steyna, ima "mnoštvo mogućih motiva" napada - počev od pokušaja ubistva Krejcira pa sve do toga da je sam inscenirao napad kako bi sebe prikazao kao osobu čiji je život u opasnosti.