Ramiz Džogović brutalno pretučeni bejzbol palicama

U prodavnici Selima Crnovršanina u istočkom selu Dobruša 13. jula ove godine brutalno su pretučeni Ramiz Džogović, mještanin, kao i Rijad Šabotić iz obližnjeg sela Starodvorane, prenosi portal "Bosnjaci.net".

Po riječima stradalnika, oni su naprasno napadnuti nakon kraće sjedeljke i običnog razgovora, od Bekima Berishe iz Starodvorana i njegovih četvero braće, bez ikakvog povoda ili prethodnog neslaganja.

"Jednostavno, pri odlasku dok sam otključavao svoje auto, iznenadno sam zadobio udarce. Nisam ih očekivao i zatečen sam tim činom, a još više nerazumijevanjem otkud se tad pojaviše i njegova braća sa bejzbol palicama i koji su im motivi...", vidno zbunjen priča Ramiz Džogović čije su lice, vrat i teme "izrezbareni" brojnim velikim ožiljcima i nateklinama. Sasvim identična je i priča drugog, ali malo manje povrijeđenog Rijada Šabotića, koji je bliski susjed sa napadačima, a kome su u ovoj tuči zaprijetili, između ostalog i da neće tu dugo ostati, jer će mu baciti bombu na kuću.

On dodaje: "Meni je ipak, vjerujte, najteže palo što će Selimovoj djeci i familiji vlasnika radnje i kuće gdje se sve ovo zbilo, ostat traume do kraja života", zaključuje nesebično Šabotić.

Slučaj je od strane stradalnika prijavljen policijskoj postaji u Istoku i izvršen je uviđaj te date izjave involviranih u slučaju i svjedoka, no njihove obitelji, prijatelji i susjedi su izrazili duboku skeptičnost u rad istočke policije, navodeći brojne ranije slučajeve koji su javnosti dobro poznati a nisu razriješeni kao i to da je upravo ove vandale neko od policijskih velikodostojnika redovno uzimao pod zaštitu. Inače, policijski glasnogovornik za region Peći, vodnik Xhevat Ibraj, je tokom vikenda bio van ureda i nije se odazivao na telefonski poziv.

Povrijeđene je posjetio Sahit Kandić, čelnik BKZ na Kosovu, koji se na licu mjesta uvjerio u dramatičnost slučaja i bolne posljedice, te tim povodom im uputio podršku i ohrabrio da ustraju na pravdi i zakonu, a potom uputio i javni apel organima reda da što profesionalnije izvršavaju svoju časnu i odgovornu dužnost te obezbijede duševni mir, fizičku slobodu i materijalnu sigurnost, prije svega za ove žrtve napada i njihove najbliže, a onda i za sve kosovske građane.