Tokom izložbe automobila u Poljskoj

Nesreća se dogodila na početku trodnevnog Gran Turismo Polonia na kojem se okupljaju amateri, zaljubljenici u automobile iz cijele Europe. U događaju sudjeluje najmanje 150 automobila.

Najmanje 17 ljudi, među kojima i dvoje djece, povrijeđeno je kada se skupi sportski automobil zaletio u skupinu gledatelja koji su došli na auto show u poljskom gradu Poznanu, piše Daily Mail.
Među povrijeđenima, njih četvero navodno je teško povrijeđeno. Vozač se u publiku zabio samo nekoliko sekundni nakon starta. Nesreća se dogodila na početku trodnevnog Gran Turismo Polonia na kojem se okupljaju amateri, zaljubljenici u automobile iz cijele Europe. U događaju sudjeluje najmanje 150 automobila.
Kako tvrde svjedoci, norveški vozač žutog automobila izgubio je kontrolu nad vozilom i probio barijere iza kojih su bili gledatelji. Jedan od dužnosnika objasnio je kako vozač jednostavno nije znao upravljati svojim vozilom i da nije imao kontrolu nad njim. Hitne službe priskočile su u pomoć žrtvama nesreće, a do njih su odmah dotrčali i gledatelji koji nisu stradali u nesreći.
Policija je rekla kako je vozač, koji u nesreći nije povrijeđen, bio trijezan.