Šokantne fotografije američkih vojnika koji siluju 14-godišnju djevojčicu u Iraku!

CBS vijesti su objavile slike koje prikazju gnusno seksualno zlostavljanje i mučenje iračkih ratnih zatvorenica u zloglasnom zatvoru Abu Ghraib

Zastrašujuče fotografije koje svjedoče o zlodjelima američke vojske u Iraku ovih dana preplavile su svjetske medije. Na njima je prikazano brutalno seksualno zlostavljanje 14-godišnje iračke djevojčice u zloglasnomratnom zatvoru Abu Ghraib, koju siluje nekoliko američkih vojnika.
Kako navode mediji, fotografije datiraju od prije nekoliko godina, a akteri ovog gnusnog zločina su pripadnici 502 Pješačke Regimente, i to: Paul E. Cortez, James P. Baker, Jesse V. Spielman, Brian L. Howard i Steven D. Green.
Njihova žrtva bila je maloljetna Hamze al Janabi, koja je nakon silovanja ubijena zajedno sa još jednim petogodišnjim djetetom.
Silovatelji su nakon mnogo godina konačno osuđeni, ali je izjava jednog od njih ostala da zastrašujuće odzvanja u ušima sioh koji su je čuli.
"Nisam smatrao Iračane ljudima", izjavio je jedan od predvodnika brutalnih američkih vojnika, Steven D. Green, koji je nesretnu djevojčicu, nakon što su je silovali njegovi 'suborci', još jednom silovao i ispalio joj je metak u glavu.
Pored ovih fotografija CBS vijesti su objavile i druge slike koje dokumentuju užasavajuća seksualna zlostavljanja i mučenja iračkih ratnih zatvorenica u zloglasnom zatvoru Abu Ghraib, a objavljene su i fotografije zarobljenika koji su godinama mučeni u Iraku od strane Amerikanaca.
PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE