U Server sobi Carine Kosova

Pokušaj brisanja svih podataka na serverima Carine Kosova, pogotovo kako bi se eliminisale sve manipulacije koje su urađene uvođenjem pasoša bez carine, ostavilo je bez posla jednog od visokih zvaničnika ove institucije, Ali Ismailija.

Prije mjesec dana generalni direktor Carine Kosova, Naim Huruglica ga je odstranio sa posla jer je dokazano da je imao pristup Server sobi, gdje je isključio i uzeo sa sobom jedan od uređaja koji služi za paljenje klime, a bez kojih bi serveri mogli biti spaljeni, dok se podaci gotovo u potpunosti eliminiraju.

Izvori lista "Zëri" unutar Carine Kosova su izjavili da je cilj Ismailija bio da ostavi ovu instituciju u potpunosti bez podataka, i istovremeno uzrokuju nered unutar same.

"Ismaili je imao za cilj paljenje servera i njihovo uništenje, čime bi istovremeno došlo do brisanja svih podataka o unošenju pasoša bez carine i o krađi novca u Peći. On je također želeo da generalnog direktora dovede do svršenog čina i da prisili Vladu Kosova da ga smjeni", rekao je izvor.