Ilustracija

Nepunih dva mjeseca nakon što je B. M. sa Kosova optužila Bjelopoljca N. R. za silovanje, njih dvoje su se vjenčali...

To je prekjuče saopšteno u Višem sudu u Podgorici na glavnom pretresu protiv N. V. koji je sudiji Suzani Mugoši rekao da se ne osjeća krivim i da nije počinio krivično djelo. Odgovarajući na pitanja svog advokata Dragoljuba Đukanovića, optuženi za silovanje je rekao da je u dobrim odnosima sa oštećenom, da su 14. aprila sklopili brak i da planiraju porodicu.

On je ispričao da su se njih dvoje upoznali te večeri, kada se dogodilo navodno silovanje.

"Upoznali smo se te večeri, popili par pića i otišli iz kafane, ali smo se sve dogovorili. Ona je tražila da kupi da pojede nešto u marketu 'Kaća' u Baru. Dao sam joj pare i ona me je tamo prijavila. Ne znam zašto je to učinila, vjerovatno iz ljutnje", kazao je tridesetogodišnji Bjelopoljac.

On je rekao da je na putu do marketa ošamario, jer su imali neki nesporazum. N.R. je u istrazi izjavio da je imao seksualni odnos sa B.M. koji je bio dobrovoljan, da nije primjenjivao silu, niti je djevojka pružala otpor.

B. M., sada njegova supruga, izjavila je da neće svjedočiti zbog srodstva sa okrivljenim:

"Iskoristiću svoje zakonsko pravo i neću svjedočiti u ovom postupku", kazala je ona.

Prema optužnici N. R. je 25. februara u Baru, uz prijetnju prinudio na obljubu B. M. Piše da joj je prethodno ponudio prevoz do kafane, gdje je radila kao konobarica.

"Nakon što je prihvatila, kada su došli u Bar, mimo njene volje, optuženi je skrenuo vozilom u pravcu Starog Bara i povezao je u mračnu, makadamsku ulicu u blizini Starog Bara, gdje se parkirao. Potom je u vozilu zahtjevao da imaju seksualni odnos, čemu se ona protivila, moleći ga da je vozi kući. Pokušala je da pobjegne, nakon čega je okrivljeni povukao za ruku i vratio na sjedište, a potom udario pesnicom u glavu. Naredio joj da skine garderobu, što je ona iz straha i uradila, a zatim je silovao", piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.