Djevojka preživjela teški horor

Krojačica koja je preživjela katastrofalno urušavanje zgrade u Dhaki, u Bangladešu, napustila je bolnicu nakon gotovo mjesec dana liječenja. Djevojka je čudom preživjela čak 17 dana zatrpana pod urušenom zgradom, u kojoj je poginulo najmanje 1.100 ljudi.

Osamnaestogodišnja Reshma je postala svojevrsna nacionalna heroina nakon tragedije koja je u travnju ove godine zavila zemlju u crno. Povodom njenog izlaska iz bolnice organizirana je i zabava, a djevojka je poručila da se oporavila 'tjelesno i mentalno'.
"Sad se osjećam dobro. Oporavila sam se tjelesno i mentalno. Mislila sam da se nikad neću vratiti u život, dok sam bila zarobljena pod ruševinom", kazala je Reshma. 
Reshma je spašena 10. svibnja, 17 dana nakon tragične nesreće. Nakon urušavanja je ostala zarobljena u prostoru pod jednim betonskim stupom, u mraku i okružena leševima. Preživjela je zahvaljujući hrani i vodi koje je našla među stvarima poginulih kolega. Posljednja dva dana pod ruševinama nije imala ni kap vode.
"Nitko me nije čuo. Bilo mi je tako loše. Mislila sam da više nikad neću vidjeti svjetlo dana", kazala je tada spašena djevojka. Njeno su izvlačenje iz ruševina gledali milijuni na televiziji u prijenosu uživo, te njeno preživljavanje prozvali 'čudom'. Reshma je rekla da više ne namjerava raditi u tekstilnoj industriji, pa joj je luksuzni hotel Westin ponudio posao u Dhaki, prenosi AFP.