Užas u Indiji

Tridesetogodišnja Amerikanka brutalno je silovana u ponedjeljak navečer u sjevernoj indijskoj državi Himachal Pradesh. Nakon što je stopirala, nesretna djevojka sjela je u kamion u kojem su bila tri muškarca.

Lokalna policija potvrdila je da su Amerikanku silovali vozač kamiona i još dva njegova pomagača.

"Tridesetogodišnjakinja je silovana u kamionu u ponedjeljak navečer. Muškarci su joj ponudili prijevoz, a ona je to prihvatila", kazao je za AFP Abhimanyu Kumar, policijski inspektor koji pokriva Manali, turističko mjesto u podnožju Himalaja gdje se dogodilo silovanje.

Inspektor je kazao da su medicinski testovi potvrdili da je američka turistica bila silovana, a policija traga za napadačima na širem području Manalija, koji je oko 500 kilometara udaljen od New Delhija.

Vozači kamiona se moraju javiti u policiju

"Djevojka se ne može sjetiti registarskog broja kamiona. Nije mogla razumjeti što su muškarci pričali. Vozili su kamion nenaseljenim područjem, a silovali su je gotovo jedan sat", kazao je Kumar i dodao da je policija svim vozačima s područja Manilija izdala obvezu da se u sklopu istrage jave u nadležnu policijsku postaju. Nadaju se da će na ovaj način uspjeti identificirati silovatelje.

Ovaj incident se dogodio nakon što je prošli vikend u Kalkuti navodno silovana 21-godišnja zaposlenica jedne humanitarne organizacije.

Podsjetimo, krajem prošle godine i u januaru 2013. zbog više silovanja žena u Indiji se prosvjedovalo u nekoliko gradova.