Motiv napada - osveta!

Pripadnik Policije Kosova je fizički napadnut od strane jedne grupe od najmanje četiri osobe i zadobio je teške tjelesne povrede.

Na osnovu saopštenja iz Policije slučaj je prijavljen da se dogodio jučer negdje oko 13:30 časova, u selu Gornji Prekaz u opštini Skenderaj, kada je policajac izlazio iz prodavnice, piše portal "Indeksonline".

"Pripadnik Policije Kosova, kada je u vrijeme incidenta odlazio na posao, zaustavio se pored jedne prodavnice u selu, a svoje privatno vozilo parkirao ispred. Kada je izlazio iz lokala, žrtva je fizički napadnuta, tupim predmetima od strane četveročlane grupe, koje su poznate žrtvi", stoji u saopštenju Kancelarije za informisanje Policije za region Mitrovica.

Teške udarce je zadobio u predjelu glave, a kasnije mu je i oštećeno njegovo privatno vozilo.

Smatra se da je fizički napad na pripadnika kosovske policije planiran od strane osumnjičenih, za koje se vjeruje da su počinili fizički napad iz osvete.

"Strane u sukobu imaju zabilježene slučajeve prethodne porodične problema koji su ostali neriješeni", stoji dalje u saopštenju policije.

Pretučen policajaj je prvobitno odveden u Centar porodične medicine u Skenderaju, a kasnije je prebačen u Kliničko univerzitetski centar Kosova u prištini na daljnje liječenje. Na osnovu medicinskog izvještaja, povrede koje je zodobio u ovom slučaju pripadaju prirodi teških tjelesnih povreda.

Policijski istražitelji iz regionalne direkcije u Mitrovici, vrše istragu u ovom predmetu, a također su pretresene i kuće osumnjičenih u potrazi za napadačima.

Do sada niko nije uhapšen, ali policijski istražitelji su u potrazi za osumnjičenima, čiji je identitet poznat Policiji Kosova.