Nakon dvije sedmice bez svijesti

Roditelji su pronašli djevojčicu bez svijesti 18. aprila, dan nakon što ju je 35-godišnji muškarac silovao u gradu Gansur i ostavio na jednoj farmi,

Četvorogodišnja djevojčica umrla je u bolnici u indijskom gradu Nagpur dvije sedmice nakon što je silovana i ostavljena bez svijesti na jednoj farmi. 
"Službe hitne pomoći prebacile su djevojčicu 20. aprila iz centralne države Madhja Pradeš u bolnicu u grad Nagpur", podsjetio je portparol bolnice P.A. Sriram. 
On je dodao da je djevojčica preminula sinoć od srčanog udara. 
"Preduzeli smo sve mjere, ali njeno stanje juče se pogoršalo i došlo je do pada krvnog pritiska. Prestala je da reaguje na lijekove", rekao je portparol P.A. Sriram agenciji France press. 
Roditelji su pronašli djevojčicu bez svijesti 18. aprila, dan nakon što ju je 35-godišnji muškarac silovao u gradu Gansur i ostavio na jednoj farmi, javili su indijski mediji. 
Policija je uhapsila jednog osumnjičenog u ovom slučaju u državi Bihar. 
Ovo je jedan u nizu slučajeva nasilja nad ženama i djevojčicama koji je izazvao nasilne proteste širom Indije, posebno nakon brutalnog grupnog silovanja 23-godišnje studentkinje u New Delhiju. 
Otmica i silovanje petogodišnje djevojčice u New Delhiju 15. aprila izvazvali su još jedan talas protesta u indijskoj prijestonici zbog raširenog seksualnog nasilja nad ženama i načina na koji policija rješava te slučajeve.