Stidite se!

Snimka iz jednog tunela u Indiji na kojoj se jasno vidi kako muškarac u tunelu, držeći za ruku svog sina, bezuspješno pokušava dozvati pomoć vozača koji prolaze ulicom, dok pored njega mrtve leže supruga i 11-mjesečna kći, obišla je svijet.

Sramotno ponašanje indijskih vozača i apatija prema stradalima u saobraćajnim nesrećama podigli su puno prašine i negodovanje širom svijeta. I to s razlogom.

Teška nesreća s dvije žrtve dogodila se u jednom tunelu u indijskom gradu Jaipuru. U njoj je sudjelovao muškarac Kanhaiyalal Raigher, koji je vozio motocikl, te njegova supruga i dvoje male djece.

Na njihovo je vozilo naletio kamion, te su supruga i 11-mjesečna beba na mjestu poginuli. Dok je izbezumljeni muškarac, držeći cijelo vrijeme za ruku četverogodišnjeg sina, uzalud pokušavao dozvati pomoć od vozača koji su prolazili pored, niko, ali baš niko nije zastao da mu pomogne.

Ova se teška nesreća dogodila u tunelu Ghaat Ki Guni, koji je inače zabranjen za vožnju na dva kotača, no mnogi ga motociklisti koriste uprkos zabrani kako bi si skratili put.

Takvo je sramotno i sebično ponašanje šokiralo svijet. Neki mediji tvrde da su muškarac i dječak pomoć morali čekati čak sat vremena. Neki čak tvrde da je beba mogla preživjeti da joj je na vrijeme pružena medicinska pomoć.