Mjesto nesreće (Foto: Anto Baković, vijesti.me)

Dvojica radnika stradala su, oko 12 časova, u blizini hotela "Korali" u Sutomoru, a trojica su povređena, kada se na njih obrušila zemlja, prenose beogradske "Novosti". Svi su iz Prizrena.

Dva građevinska radnika su poginula, tri povređena u utorak oko podne kada se na njih survala zemlja iznad gradilišta u Sutomoru, kod hotela Korali, gdje se gradi stambeno-turistički objekat. Poginuli radnici su sa Kosova, - Rušit Ibra (48) iz Gornjeg Ljubinja i Ekrem Bytyqi (56) iz Prizrena, a povređeni radnici su: Sokol Bytyqi, Aslan Dulaj, Mustafa Ibra.

Nesreća se dogodila kada se na radnike sa visine oko 20 metara obrušila zemlja i stabla maslina. Na gradilištu je u vrijeme nesreće bilo preko 20 radnika, uglavnom iz Bosne i Hercegovine i sa Kosova. Iz Bosne je 18 radnika, ostali sa Kosova.

Prema saznanjima "Novosti" u opštoj bolnici Bar tri povređena radnika su hospitalizovani i nisu životno ugroženi.

"Njihovo zdravstveno stanje treba da bude pod nadzorom ljekara. Povrede nagnječenja mišića su posljedica zatrpavanja i povređeni će nekoliko dana sigurno ostati u bolnici", kazali su hirurzi Opšte bolnice Bar.



Zemljane radove na gradilištu stambeno-turističkog objekta izvodi firma "Duraković" doo, građevinske "Kalamper" doo Bar. Investitir je ruski državljanin.

"Tragedija se desila oko 12 sati. Iskopi su izvršeni prije 2-3 dana. Iako je bilo nevrijeme, počeli su sa radovi jer je postojala opasnost da se potkopa magistrala, a u tom dijelu se nalaze i vodovodne cijevi. Aktivno smo radili tri dana da bi sa potpornim zidom obezbjedili eventualne odrone. U vrijeme dok su radnici šalovali, odjednom srušio se dio brda, te poklopio radnike. Dvojica su na žalost preminula. Sreća je da više ljudi nije stradalo jer je pao orgoman teret brda pun vode, a zatim su se srušile i oplate koje su ih poklopile", kazao je vlasnik preduzeća "Kalamper", Emin Kalamperović.

U vrijeme uviđaja građevinski radnici nisu bili na mjestu nesreće jer su povređeni bili na ljekarskim pregledima, a ostali su davali izjave u policiji.

Na mjesto nesreće, sat nakon tragedije došao je predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević sa saradnicima.

"Velika tragedija. Nadliježni organi ispitaće sve okolnosti pod kojim se dogodila tragedija", kazao je Pavićević.