Nakon što je odbio prodati kćerku u seksualno roblje

Opijumske bande u Afganistanu koriste djecu lokalnih farmera kao obezbjeđenje protiv neplaćenih dugova, a posljedice za one koji odbiju takav aranžman su užasne.

Gospodari droge
 
Američki PBS je snimio dokumentarni film o stravičnom životu afganistanskih farmera koji posude novac od lokalnih "gospodara droge" kako bi počeli s uzgojom opijuma, od čega se pravi heroin. Međutim, kada afganistanska vojska, podržana NATO snagama, pronađe i uništi njihove plantaže, oni ostanu bez ičega.
 
"Gospodari droge" tada otimaju njihovu djecu, uključujući i djevojčice od svega 10 godina, i prodaju ih kao seksualno roblje u Pakistanu ili ih koriste za transport droge preko granice.
 
Tvorci dokumentarnog filma su čak došli do originalnog snimka na kojem se vidi kako jednom otetom farmeru odrubljuju glavu koristeći samo obični švicarski nož!
 
On je odbio dati svoju kćerku u roblje kao otplatu duga te je otet i ubijen na ovaj barbarski način.
 
Kćerku za muža
 
U filmu se također pojavljuje i djevojčica od nekih šest godina. Njenog oca su također oteli "gospodari droge" i sada ona mora da ode k njima kako joj ne bi ubili oca.
 
"Krijumčari droge će me oteti silom i moja majka ih ne može spriječiti na bilo koji način", kaže ona.
 
Otmičari su majci i njoj poslali film na kojem se vidi kako je njen otac vezan u mračnoj prostoriji, a za kameru je rekao da se nalazi na "vrlo lošem mjestu" te da otmičarima ispune svaki zahtjev.
 
Majka, koja ne može smoći snage ni da pogleda u kćerku, također je intervjuisana.
 
"Moram im predati kćerku kako bi oslobodili mog muža", kaže ona rezignirano.
 
Tvorci filma vjeruju kako sličnu sudbinu dijeli stotine, ako ne i hiljade djevojčica širom Afganistana, a problem će se samo pogoršati kada NATO snage napuste Afganistan 2014. godine.