Strava u Srbiji

Naime, Slobodan A. (44) i Darko A. (23), otac i sin iz Smedereva, koji su u petak uhapšeni zbog trgovine ljudima, među mušterijama imali su i čovjeka koji je krsnu slavu obilježio bludom i razvratom u svom domu. U te svrhe nekoliko djevojčica je taksijem iz Smedereva, a kako se sumnja u organizaciji uhapšenih, dovedeno 21. januara ove godine u Grocku, gdje ih je čekao gazda kuće s prijateljima spremnim da pored hrane i pića sveti dan obilježe i ovim vidom "zabave".

"Kako bi svoje muške prijatelje obradovao za svoju krsnu slavu, čovjek je pozvao uhapšenog oca i sina i naručio nekoliko djevojaka, među kojima su bile i maloljetnice. Zatvorio ih je u posebnu sobu, a njegovi gosti imali su mogućnost da kada god požele uđu i 'zabave' se djevojkama, a zatim se vrate slavskom ručku. Iznajmljene devojke su svima bile na raspolaganju za sve, od vođenja ljubavi do oralnog zadovoljavanja. Broj posjeta maloljetnicama u sobu gostima nije bio ograničen", objašnjava izvor iz policije, prenosi list "Dnevni avaz".
 
Nakon ovakvog saznanja policija je u petak uhapsila sina i oca, Darka i Slobodana, zbog sumnje da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova u Srbiji, podvodeći četiri maloljetnice, starosti 15 i 16 godina, i devet punoljetnih devojaka.
 
Uhapšeni Darko i Slobodan nalazili su djevojke koje nisu imale od čega da žive ili su iz siromašnih porodica.
 
"Kada su se dogovarali s njima o poslovima, obećavali su da će im davati oko 40 posto od svake mušterije. U nekim slučajevima su to i poštovali, a u nekim ne", objašnjava sagovornik i dodaje da će se tek nakon završetka istrage znati sve pojedinosti oko trgovine djevojkama.